Pyszne i zdrowe
pieczywo

Wieloletnie
doświadczenie

Jakość i Tradycja
to nasza specjalność

IG (dla diabetyków)

IG (dla diabetyków)

Waga: 0,40 kg

Chleb IG (dla diabetyków) jest szczególnie polecany osobom mającym problemy z utrzymaniem właściwego poziomu cukru we krwi. Stanowi on cenne uzupełnienie diety dla osób chorych na cukrzycę. Włączenie do diety pieczywa o niskim IG przygotowanego na bazie specjalnej mieszanki mąk może pomóc diabetykom w stałym i równomiernym dostarczaniu glukozy do krwi. Chleb dla diabetyków jest bogaty w błonnik pokarmowy, który zwiększa objętość posiłków dając uczucie sytości, Jest stosowany do regulacji pracy jelit, oraz do wpływu na szybkość wchłaniania cukrów. Szczególne znaczenie w diecie osób chorych na cukrzycę ma błonnik pokarmowy rozpuszczalny, Jest stosowany jako spowalniacz wchłaniania cukrów, dzięki czemu zapobiega wahaniom poziomu glukozy we krwi, wpływa również na obniżenie poziomu cholesterolu we krwi. Z kolei błonnik nierozpuszczalny, Jest stosowany do regulowania pracy jelit, przyspieszając pasaż jelitowy. Jest także bardzo pomocny w diecie osób z nadwagą i otyłością. Produkty o niskim Indeksie Glikemicznym są przyswajane znacznie wolniej, dzięki czemu stężenie glukozy we krwi wzrasta stopniowo, co ułatwia kontrolę poziomu cukru we krwi u osób chorych na cukrzycę.

Składniki: mąka orkiszowa, mąka grochowa, woda, ziarno orkiszu, drożdże, mąka jęczmienna, mąka pszenna graham, sól, kminek, kolendra, ziarna dyni, siemienia lnianego, słonecznika, otręby, płatki owsiane,

Pozostałe produkty w tej kategorii