Przedstawiamy Państwu coś wyjątkowego!
Mowa o chlebach, których produkcja trwa ponad 12 godzin. Zawierają one specjalnie przygotowane naturalne zakwasy, zarówno żytnie jak i pszenne na których fermentują bez udziału drożdży. Bardzo długa fermentacja wytwarza w cieście bogaty i złożony bukiet smakowo zapachowy, a także całą dobroć płynącą z naturalnego zakwasu. To powrót do korzeni piekarstwa gdzie chleby fermentowały na samym zakwasie i dojrzewały całą noc aby być potem upieczone w garnku przez nasze babcie i jedzone przez kolejnych kilka dni. Jest to nowy obrany przez nas kierunek dlatego spodziewajcie się Państwo wiele dobrego pieczywa w nadchodzącym czasie
Jeden zakwas – bez drożdży z dynią na pszennym zakwasie
Pomidor – bez drożdży z suszonym pomidorem, czosnkiem, oregano na pszennym zakwasie.
Cebula – bez drożdży z prażoną cebulką na pszennym zakwasie.
Oliwka- bez drożdży z oliwką, ziołami prowansalskimi na pszennym zakwasie.
Golas – bez drożdży na pszennym zakwasie bez żadnych dodatków.
Wszystkie dostępne są w naszych sklepach firmowych prawie codziennie. Życzymy smacznego!