Kanapki

Kanapki polecają się od poniedziałku do piątku około godziny 6 w naszych sklepach firmowych! W składzie znajdują się między innymi: ser brie, żurawina, rukola, pasta jajeczna, szczypiorek, rzodkiewka, sałata rzymska,…

Czytaj dalejKanapki
Pszenno-orkiszowy chlebek bez drożdży na naturalnym zakwasie z dodatkiem sezamu. Fermentacja 24h. składniki: mąka pszenna, orkiszowa, woda, naturalny zakwas, sól, sezam.

Sezamek

Pszenno-orkiszowy chlebek bez drożdży na naturalnym zakwasie z dodatkiem sezamu. Fermentacja 24h. składniki: mąka pszenna, orkiszowa, woda, naturalny zakwas, sól, sezam.

Czytaj dalejSezamek
Skład: mąka pszenna 500, woda, zaczyn Poolish, naturalny zakwas pszenny, sól

Nocne Bagietki na zakwasie

Nastawiamy zaczyn o nazwie Poolish (luźny zaczyn z minimalną ilością drożdży). Dajemy mu wyrosnąć 16h. Po tym czasie sporządzamy z niego ciasto dodając zakwas pszenny, mąkę, wodę i sól. Składając…

Czytaj dalejNocne Bagietki na zakwasie

Ostry Wiesiek

Nocny Wiesiek na ostro? czemu nie. Ostry Wiesiek to chleb wiejski na zakwasie bez drożdży, długo fermentowany z dodatkiem sera Cheddar, papryczek Jalapeno i kurkumy. skład: mąka pszenna, orkisz, graham,…

Czytaj dalejOstry Wiesiek
Chleb wiejski na zakwasie bez drożdży, długo fermentowany. (20h) *Skład: mąka pszenna, orkisz, graham, woda, naturalny zakwas, sól.

Nocny Wiesiek

Chleb wiejski na zakwasie bez drożdży, długo fermentowany. Tym razem prawdziwy unikat. Dla znawców tematu - występuje on pod nazwą Vermont lub Tartine bread. Nasza interpretacja tego wyjątkowego chleba nosi…

Czytaj dalejNocny Wiesiek
Chleb bez drożdży na naturalnym pszennym zakwasie. dostępne 3 wersje: orkisz, płaskurka, samopsza

Chleb Pradawny (orkisz, płaskurka, samopsza)

Chleb Pradawny jest chlebem premium, bez drożdży na naturalnym pszennym zakwasie. Składa się z 3 odmian pradawnej pszenicy: orkisz, płaskurka, samopsza. Mąki te charakteryzują się brakiem tolerancji na stosowanie w…

Czytaj dalejChleb Pradawny (orkisz, płaskurka, samopsza)